Verzamelen
Zoeken op internet kan allerlei manieren. Bijvoorbeeld met keywords, zoals bij zoekmachines als Google en Yahoo, of via gespecialiseerde verzamelsites als Startpagina.nl of Yahoo Directories.

Maar wat nu als er één bepaalde categorie is waarvan men het liefst een heleboel pagina's zou hebben? Zou het niet handig zijn als een computer het concept zou kunnen leren van die categorie en we het zoeken verder aan de computer over zou kunnen laten?

ParaBotS ontwikkelt intelligente web spiders en classifiers die informatie kunnen vinden die aan specifieke wensen van gebruikers voldoet. Deze gebruikerswensen worden vertaald naar zoekconcepten die gebruikt worden om relevante sites te selecteren en nieuwe zoekpaden te bepalen.
Gebruikers kunnen zoekconcepten creëren door voorbeelden van sites te geven die binnen het concept vallen. Maar men kan ook aan de hand van gestructureerde informatie of encyclopedische data als een Wikipedia pagina een concept maken. Concepten als 'hotels' of 'restaurants' kunnen gebruikt worden om hotel- of restaurantsites te verzamelen, plus bijvoorbeeld alle adressen die daarop staan.

ParaBotS' intelligente spiders verzamelen relevante pagina's en halen daar specifieke informatie vanaf. Deze informatie kan worden opgeslagen in databases of in andere formaten waaronder HTML en XML.
De XBotS software suite is een veelzijdige omgeving waarmee conceptgedreven zoektochten op het internet kunnen worden uitgevoerd. Het is een goed voorbeeld van wat mogelijk is met intelligente verzameltechnieken. XBotS wordt op het moment gebruikt door verschillende Europese en Noord-Amerikaanse overheidsinstellingen.

Singel 160
1015 AH Amsterdam
Netherland
routebeschrijving...
  © ParaBotS