Monitor
Altijd al willen weten hoe het publiek denkt over uw produkten? Nooit meer achter de feiten aanlopen wat nieuwe ontwikkelingen en trends betreft? Wat denken mensen over uw partners en klanten? Wat is de waarde van een website, van een bedrijf, van een webwinkel? Onze monitoringsoftware kan in uw behoeften voorzien.

De monitoringsoftware van ParaBotS kan activiteiten bijhouden van personen, bedrijven of groepen mensen op zowel het internet als geheel als binnen specifieke (sociale) netwerken. Het monitoren van het internet in het algemeen is belangrijk voor wie wil weten hoe het web zich ontwikkelt - wat voor sites worden populair (bijvoorbeeld veilingsites, online casino's, forums, blogs, etc.)? En wat zijn de opkomende (of achterhaalde) trends? Het monitoren van sociale netwerken (communities) spitst zich toe op de ontwikkelingen binnen één of meer specifieke sites. Welke trends doen zich hier voor? Welke topics zijn populair, wie is het meest actief op het forum, over welke onderwerpen wordt er gepraat, en wat wordt erover gezegd?
De WebMonitor is een web-gebaseerde software suite die trends en topics op fora, velingsites, weblogs, etc. in beeld kan brengen. Dit kan bijvoorbeeld worden ingezet om erachter te komen welke gebruiker er het meest handelt op een bepaalde veilingsite. Of welke onderwerpen er fel bediscusieerd worden op een forum.

Het internet is natuurlijk een bron van informatie maar buiten dat wordt het tegenwoordig steeds meer gebruikt voor sociale contacten. Mensen ontmoeten elkaar op fora en in speciale sociale netwerken. Deze netwerken worden niet alleen steeds populairder, ze worden ook steeds meer geïntegreerd met andere zaken. Zoals bijvoorbeeld elektronische handel op veilingsites (http://groups.ebay.com), kunst and media (http://www.last.fm, http://www.u-lik.com, http://www.youtube.com), werkgerelateerde contacten (http://www.linkedin.com/), blogging (http://www.technorati.com) en nieuwssites (http://www.digg.com, http://www.nujij.nl).

De Vox-pop.nl webapplicatie combineert de monitoring software met onze sentiment analyse componenten. Op weblogs, nieuwssites, fora, etc. wordt gezocht naar affectieve uitingen over bijvoorbeeld politici, partijen, of bekende Nederlanders.

Singel 160
1015 AH Amsterdam
Netherland
routebeschrijving...
  © ParaBotS