Informatie-extractie
Op zoek naar de adressen van alle potentiële klanten in uw omgeving? Wilt u een actuele lijst hebben van de hotels in uw stad? Wilt u uw financiële administratie automatisch in kaart gebracht hebben?
ParaBotS heeft de software die u nodig heeft.

Tekst moet geïnterpreteerd worden voordat ze van nut kan zijn. Op het internet wordt veel informatie op een ongestructureerde vorm aangeboden, wat automatische interpretatie lastig maakt.
ParaBotS' informatie extractie software is ontwikkeld om betekenis te geven aan ongestructureerde tekst.

WebID is een programma dat in meerdere Europese landen wordt gebruikt om adressen te ontdekken in webpagina's en andere documenten. Met wat kleine aanpassingen kan WebID ook geschikt gemaakt worden voor andere landen, met andere adresformaten.

Ook heeft ParaBotS software die om kan gaan met krantenadvertenties en cv's. Aan de hand van enkele geannoteerde voorbeelden kan duidelijk worden gemaakt welke informatie van belang is en hoe deze onttrokken moet worden.
Deze adaptieve techniek wordt ook gebruikt op andere terreinen. Bijvoorbeeld voor het vullen van ontologieën en voor het onttrekken van semi-gestructureerde informatie zoals openingstijden van restaurants, vertrektijden van treinen, hotelinformatie en cv's. De informatie kan op zeer verschillende manieren worden aangeboden, maar het annoteren van enkele voorbeelden kan voldoende zijn om met de voorgenoemde technieken tot de juiste informatie te komen.

De laatste toevoeging op dit gebied is een component die opinies kan onderkennen in teksten. Binnen documenten wordt gekeken naar fragmenten waarin een mededeling wordt gedaan met een affectieve (emotionele) lading over een bepaald persoon of bedrijf. Deze component wordt gebruikt in Vox-pop.nl. De web monitor die de opinie in kaart brengt die uit weblogs, internetfora, nieuwssites, enzovoorts spreekt over bijvoorbeeld politici, bedrijven, of zelfs ook over produkten of religieuze/etnische groepen.

Singel 160
1015 AH Amsterdam
Netherland
routebeschrijving...
  © ParaBotS