XBotS
ParaBotS' vlaggeschip XBotS is een intelligente web spider en classifier die informatie verzamelt die voldoet aan specifieke gebruikerswensen. Het is een bijzonder goed voorbeeld van de verreikende mogelijkhden van ParaBotS' webverzameltechnologie. Met XBotS kunnen concepten worden getraind die gebruikt kunnen worden om relevante sites te selecteren en om nieuwe zoekpaden te bepalen.

Zoekconcepten kunnen worden gemaakt op verschillende manieren. Men kan beginnen met het geven van enkele voorbeeldwebsites die binnen het beoogde concept vallen. Maar het is ook mogelijk om meer gestructureerde informatie te geven, zoals bijvoorbeeld een Wikipedia pagina.
Concepten als bijvoorbeeld 'hotel' of 'restaurant' kunnen op deze manier aan de computer worden geleerd, zodat vervolgens grote hoeveelheden sites kunnen worden binnengehaald die in deze categorieën vallen.

Wanneer de spider klaar is met het zoeken en binnenhalen van sites kunnen deze op volgorde van relevantie worden gesorteerd en bekeken in de applicatie. Bovendien kan ook nog de adresinformatie van de pagina's worden verzameld met de WebID component.

Alle resulterende informatie van de sites wordt opgeslagen op een gestructureerde manier, zoals in een database of als XML.

De gestructureerde informatie kan ook worden geëxporteerd naar DataDetective, de data mining omgeving van ParaBotS' partner Sentient Information Systems. DataDetective is het perfecte programma om gegevens mee te clusteren.

De XBotS software suite is een krachtige omgeving voor conceptgedreven zoektochten op het web en een goed voorbeeld van de mogelijkheden van intelligent verzamelen.
Op het moment wordt XBotS gebruikt door verscheidene nationale, Europese en Noord-Amerikaanse overheidsinstellingen om zeer specifieke conceptgedreven zoektochten te doen op het internet.

Singel 160
1015 AH Amsterdam
Netherland
routebeschrijving...
  © ParaBotS